Σύλλογος Ελλήνων Χειροπρακτών

Σπάρταθλον 2010

Σπάρταθλον 2010

Στίς 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας το 28ο «Σπάρταθλον», ένας υπερ-μαραθώνιος αγώνας δρόμου 246 χλμ. απο την Αθήνα στη Σπάρτη. Την πορεία χάραξε πρώτος ο Φειδιπίδης πρίν απο ακριβώς 2500 χρόνια, γεγονός που έδωσε επετειακό χαρακτήρα στη φετινή διοργάνωση, αλλά και αφορμή για ρεκόρ συμμετοχών, με 325 αθλητές και αθλήτριες.Τρείς χειροπράκτες, μέλη σου Συλλόγου Ελλήνων Χειροπρακτών, βρέθηκαν στο πλευρό των υπερ-μαραθωνοδρόμων και μαζί με φυσιοθεραπευτές, αλλά και πλήθος άλλων εθελοντών, βοήθησαν τους αθλητές να ξεπεράσουν τα αναπόφευκτα προβλήματα που δημιουργούνται όταν το ανθρώπινο σώμα πιέζεται πέρα των ορίων του: τους πόνους στη μέση, την καταπόνηση των αρθρώσεων των κάτω άκρων, τις κράμπες και τους μυικούς σπασμούς, την αφυδάτωση, και την εξάντληση.

Το «Σπάρταθλον» χαρακτηρίζεται απο την τεράστια διάρκειά του, που για πολλούς δρομείς αγγίζει τις 36 ώρες. Τα διαλλείματα είναι λίγα και μικρά. Η επίλυση μυοσκελετικών προβλημάτων έπρεπε να γίνει γρήγορα και αποδοτικά. Η φροντίδα ήταν περιορισμένη αλλά ποιοτική: ανατάξεις χειροπρακτικής στη σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη ή και τα ισχία και 2-3 λεπτά μάλαξης σε κάποιους σφιχτούς μύες των κάτω άκρων.

Ο αγώνας αποτέλεσε, κατ'ομολογία αθλητών και εθελοντών, μια αξέχαστη εμπειρία. Ως χειροπράκτες, ενθουσιαστήκαμε με την προσφορά μας αλλά και τις εμπειρίες που αποκομίσαμε, και δεσμευτήκαμε να δώσουμε και του χρόνου το «παρών». 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γεώργιο Γιαννόπουλο, τον Μιχάλη Καλινδέρη και τον Νικόλαο Καλογερόπουλο για την πολύτιμη συμμετοχή τους.

 

Spartathlon 2010 01

 

Spartathlon 2010 02

 

Spartathlon 2010 03