Σύλλογος Ελλήνων Χειροπρακτών

Το Άλφα και το Ωμέγα στην φροντίδα της σπονδυλικής στήλης

WFC/ECU Athens Greece 2015
«Το Άλφα και το Ωμέγα στην φροντίδα της σπονδυλικής στήλης» είναι το μότο του 13ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Χειροπρακτικής που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton από τις 13 έως τις 16 Μαΐου 2015.
 
Hilton Athens           View from Hilton Galaxy Bar
Hilton Athens
Hilton Athens

View from Hilton Galaxy Bar
Hilton Athens

 

Ερευνητές και ακαδημαϊκοί του κλάδου απ’ όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τις τελευταίες μελέτες τους, ειδικοί διδάκτορες Χειροπρακτικής θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια μετεκπαίδευσης πάνω σε τεχνικές χειρισμών των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης και των άκρων, ενώ δε θα λείψει η «στρογγυλή τράπεζα», όπου θα συζητηθούν ανοιχτά διάφορα επιστημονικά θέματα που άπτονται του κλάδου.

Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία στους συνέδρους να γνωρίσουν από κοντά τον ελληνικό πολιτισμό, αφού, μετά το τέλος τον ομιλιών θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στο μουσείο της Ακρόπολης αλλά και στον ίδιο τον ιερό βράχο, ενώ το κοινωνικό μέρος του συνεδρίου θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα γίνει στο μουσείο Βορρέ.

Vorres Museum
Μουσείο Βορρέ


Το συνέδριο συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Χειροπρακτών μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση Χειροπρακτών και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Χειροπρακτικής, όπως μας εξηγεί, ο Μιχάλης Καλινδέρης, δρ. Χειροπρακτικής, γενικός γραμματέας Συλλόγου Χειροπρακτών (www.chiropractic.gr).

Η συμμετοχή αναμένεται να φτάσει τους χίλιους συνέδρους, οι οποίοι θα προέρχονται κυρίως απο ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και χώρες της δυτικής Ευρώπης όπου η επιστήμη της Χειροπρακτικής είναι σαφώς ευρέως διαδεδομένη και τυγχάνει κρατικής αναγνώρισης.

Η Χειροπρακτική είναι ένα επάγγελμα Υγείας, που ενασχολείται με την διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη παθήσεων του νεύρο-μυοσκελετικού συστήματος και τις επιπτώσεις αυτών των παθήσεων στη γενικότερη υγεία. Δίνεται έμφαση στη θεραπεία που γίνεται με τα χέρια συμπεριλαμβανόμενων ανατάξεων των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης αλλά και των άκρων, καθώς και χειρισμούς των μαλακών ιστών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο στην επίσημη ιστοσελίδα τοης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροπρακτικής.

https://www.wfc.org/congress2015/index.php?option=com_content&view=article&id=92&Itemid=1