Σύλλογος Ελλήνων Χειροπρακτών

Σπάρταθλον 2013

Σπάρταθλον 2013

Στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε το 31ο «Σπάρταθλον», ο υπερμαραθώνιος αγώνας δρόμου 246χλμ απο την Αθήνα στην Σπάρτη. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος υπήρξαν πολλές συμμετοχές με 320 αθλητές και αθλήτριες.

Για ακόμη μια φορά  προσέφεραν πολύτιμη βοήθεια στους δρομείς τρεις Χειροπράκτες μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Χειροπρακτών, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Νίκος Καλογερόπουλος και ο Μιχάλης Καλινδέρης. Οι Χειροπράκτες με ειδικούς διορθωτικούς χειρισμούς (ανατάξεις) κινητοποιήσαν τις μπλοκαρισμένες και καταπονημένες  αρθρώσεις των υπερ-μαραθωνοδρόμων, βοηθώντας τους να ολοκληρώσουν τον αγώνα. Οι ανατάξεις αυτές εφαρμόστηκαν κυρίως στην σπονδυλική στήλη και γενικότερα στο μυοσκελετικό σύστημα όχι μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά κατά  το διάστημα της προετοιμασίας αυτού.  Με τους χειρισμούς αυτούς αποκαθίστανται η φυσιολογική λειτουργία της σπονδυλικής στήλης, απελευθερώνονται τα νεύρα και ο οργανισμός λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Οι αθλητές χαρακτήρισαν ως ανεκτίμητη την βοήθεια των χειροπρακτών και εμείς  δεσμευτήκαμε να την προσφέρουμε και του χρόνου στους «Σπαρταθλητές».

 

spartathlon-2013-01

 

spartathlon-2013-02

 

spartathlon-2013-03

 

spartathlon-2013-04